Rabalux

Kereső

Prineste si prírodu do svojho domova!

Na jar prinášame prebúdzajúcu sa prírodu do našich izieb pučiacimi konármi a čerstvými kvetmi. V zimnom období však vytvárame v našich priestoroch útulnú a príjemnú atmosféru teplými farbami a materiálmi.

Prineste si prírodu do svojho domova

Drevo sa objavuje v rôznych podobách a naše svietidlá vyrobené z tohto materiálu majú tú výhodu, že vďaka svojim neutrálnym tónom hladko zapadajú do rôznych štýlov interiérového dizajnu. Ukážeme vám naše obľúbené!

Pretože na svetle záleží

V zimných mesiacoch hneď po príchode domov rozsvietite svetlo.

V zime až do príchodu jari nadobúda význam umelého svetla obrovský význam, pretože zdroj a kvalita svetla majú značný rozdiel. Svetlo potrebujeme na čítanie, pred spaním a aj sledovanie televízie prebieha v lepšej nálade ak niekde v izbe svieti aspoň jedna žiarovka. Voľba osvetlenia je v tomto období citeľnejšia a dávame pozor na to ako osvetľujeme svoje okolie. Okrem funkčnosti je dôležité, aby svietidlo pôsobilo esteticky a drevo spolu s hliníkom sú materiály, ktoré tieto podmienky spĺňajú. Vďaka hrejivosti a všestrannosti prírodného materiálu je dôležitou surovinou pre naše svietidlá. Na tomto materiáli je založené množstvo kreatívnych a klasických riešení.

Drevená nástenná lampa vybavená pútavou žiarovkou je vzrušujúcim zdrojom svetla v každom byte.

Jednoduché ale kreatívne riešenie pre osvetlenie kancelárií alebo detských izieb.

 

Škandinávsky les, životodarné svetlo

Škandinávsky štýl je celosvetovo veľmi populárny v krimi a interiérovom dizajne. Svietidlo KONTE vyrobené na drevenom podstavci svetlej farby má tú výhodu, že sa dá výborne kombinovať s takmer všetkým moderným nábytkom. Navyše používateľ si môže užívať jej svietivosť 1 800 lumenov až 36 000 hodín. Inštaluje sa teplým bielym svetlom. Odporúčame ho predovšetkým na strop väčších obývačiek, obľúbený je aj v jednopriestorových, štýlovo zariadených kanceláriách, výborne sa hodí k machovým stenám, ktoré sú v dnešnej dobe čoraz bežnejšie.

Štvorcový drevený podstavec vo farbe buk, doplnený bielymi hranatými tienidlami, jednoduché, ale atraktívne stropné svietidlo.

Lampa v škandinávskom štýle so svojimi čistými tvarmi je všestranným zdrojom svetla.

 

Klasika v spálni

Ak niekde pokoj, intimita a príťažlivosť známych foriem stoja za veľa, je to spálňa kďe sa veľmi dobre hodia tradičné riešenia ako nočná lampa LYCHEE, ktorá je dostupná vo viacerých farbách. Svojím tvarom pripomína klasickú nočnú lampu a jej tienidlo sa vyrába v dvoch farbách: prírodnej a čiernej. Pre drevené nohy v bukovej farbe si ju vyberú predovšetkým milovníci škandinávskeho štýlu, no pre svoju jednoduchosť použitia ju nájdete v každej spálni, kde interiéru nedominujú prebytočné formy či ružové bubliny. Pri tejto lampe si každý môže vybrať, akú žiarovku použije, ktorý vyhovuje jeho potrebám, či už ide o čítanie alebo chcú len prelomiť tmu noci jej svetlom.

Svetlé drevo vybavené s jednoduchým bielym tienidlom, to je nočná lampa Lychee.

Nočná lampa je dôležitou súčasťou spálne, tento model sa hodí k mnohým štýlom nábytku.

 

Jedinečné riešenia pre štýlové domácnosti

Drevo je už tisícročia obľúbeným dekoratívnym prvkom. Zatiaľ čo mnoho nábytku a predmetov je vyrobených z tohto prírodného materiálu, osvetľovacie telesá váhali s jeho začlenením kvôli nebezpečenstvu požiaru. Moderná technológia nám však umožňuje používať drevo bezpečne, čím vznikajú unikátne kúsky, akými sú lampy produktového radu BRAULIA. „Menej je viac“ je odkaz týchto jednoduchých, no dôrazných kúskov, ktoré sú dostupné s teplými aj prírodnými žiarovkami, ktoré vytvárajú modernú atmosféru v obývacej izbe alebo v jedálni.

Jednoduché, kontrastné riešenie s jednoramenným alebo viacramenným závesom, to je rad produktov BrauliaVariácie rodinky Braulia si nájdu svoje miesto v každej miestnosti.

 

Priemysel pre kanceláriu

V neposlednom rade treba spomenúť aj produktový rad AKSEL, ak sú témou drevené svietidlá. Táto séria vznikla predovšetkým na osvetlenie kancelárií a pracovných stolov. So štýlovými a nastaviteľnými ramenami poskytuje nielen vizuálnu príťažlivosť, ale aj funkčnú všestrannosť. Už sme ho videli v minimalistických kancelárskych priestoroch a ako charakteristický doplnok moderných interiérov.

Svietidlo Aksel poskytuje štýlové zobrazenie na stene, strope a stole.

Minimalistické riešenie s produktovou radou Aksel.

 

Svetlá, formy, funkcie

Či už ide o stropné svietidlo, nástenné svietidlo alebo svetelný zdroj poskytujúci lokálne osvetlenie máme riešenie pre každú situáciu, ktoré využíva prírodné materiály, no zároveň sa hodí k modernému a dokonca výraznému dizajnu interiéru. Popri škandinávskom a industriálnom štýle ponúkame modely podľa minimalistického trendu, vďaka čomu nájdete drevené svietidlo pre každý vkus.

Prírodné materiály sú opäť v centre pozornosti v interiérovom dizajne. Drevo sa používa nielen na nábytok, ale je tiež obľúbenou voľbou pre výrazné povrchové úpravy a jedinečné svietidlá. Hodí sa do rustikálnych aj moderných interiérov.

 

 

Stiahnúť ako PDF Vytlačiť tento článok E-mail