Rabalux

Kereső

Svietidlo dodáva vášmu domovu nielen svetlo, ale aj štýl

Osvetlenie je neoddeliteľnou súčasťou našej civilizácie už od vzniku fakieľ, ktoré osvetľovali jaskyne, a dokonca aj v bohatších domácnostiach stredoveku mala forma a zdobenie svietnikov význam. Preto nie je prekvapujúce, že v 21. storočí musíme hovoriť o lampách aj o štýloch, funkciách a materiáloch.

Svietidlo dodáva vášmu domovu nielen svetlo, ale aj štýl

Očakávania a svetlá

Prvoradé pri výbere je, aby svietidlo poskytovalo svetlo v správnom množstve a kvalite, ako to vyžaduje konkrétna miestnosť alebo funkcia. Teraz je však nevyhnutné, aby bol vizuálne príťažlivý a bez problémov zapadol do štýlu domova alebo kancelárie – niekedy slúži ako definujúci vizuálny prvok a inokedy ako neviditeľný zdroj svetla. Okrem vzhľadu je pri výbere svietidla čoraz dôležitejší aj technický obsah. Energeticky účinné a inteligentné osvetlenie kompatibilné s domácnosťou je jediným riešením, ktoré spĺňa požiadavky moderného dizajnu interiéru. Inými slovami, svietidlo dnes musí byť štýlové, funkčne bezchybné, šetrné k životnému prostrediu a kompatibilné s inteligentnou domácnosťou. Toto je minimálny štandard, ktorý spĺňa každý kúsok v našej novej kolekcii a ešte oveľa viac!

Stropné osvetlenie pre jedálne so štýlovým, módnym a energeticky úspornou závesnou lampou.  Stropné osvetlenie v jedálňach je možné vyriešiť štýlovými, módnymi a energeticky úspornými závesnými svietidlami. LED lampa už nie je kompromisom.

 

Funkcia a osvetlenie

Trendy a móda zohrávajú v interiérovom dizajne významnú úlohu. Avšak na rozdiel od nášho šatníka, ktorý môžeme meniť každý rok, - nábytok, lampy a dekoračné predmety s nami zostávajú roky, dokonca desaťročia. Je nevyhnutné zaviesť do našich domácností kúsky, ktoré budeme s radosťou používať dlhú dobu. V minimalistických dizajnových trendoch sú bežné svetelné zdroje, kde je menej zdôraznená forma svietidla a prednosť majú technické parametre. Škandinávsky štýl, ktorý v poslednej dobe tiež mnohí uprednostňujú, často využíva ako vizuálne prvky svietidlá, v tomto prípade svietidlo nielen zapadá do priestoru, ale ho aj definuje. Navyše, čoraz populárnejším trendom je, že popri svietidle zohráva úlohu aj samotná žiarovka.

Industriálne, ale zároveň hravé, je to ideálne svietidlo na osvetlenie väčších priestorov, najmä s jedinečnými žiarovkami.   Industriálne, ale zároveň hravé svietidlo Svens je ideálne svietidlo na osvetlenie väčších priestorov, ideálne pre jedinečné žiarovky.

 

 A bolo svetlo!

 Atmosféru miestnosti neurčujú len farby, ktoré sú v nej použité, ale aj osvetlenie. To, na čo svetlo smeruje, nevyhnutne vynikne aj v jeho okolí. Práve z tohto dôvodu súčasný interiérový dizajn často využíva podlahové lampy, stolové lampy a dekoratívne osvetlenie na štruktúrovanie priestorov a zvýraznenie štýlových prvkov Platí to najmä v oblasti maximalistického dizajnu, ktorý sa vyznačuje umeleckým nábytkom a vzrušujúcimi povrchmi. Domy navrhnuté v tomto štýle túžia po priestoroch bohatých na osvetlenie, možno s prekvapivými materiálmi alebo tvarmi svietidiel.

Lampa z dymového skla a zaujímavé stropné svietidlo pre maximalistický štýl. Lampa z dymového skla je vynikajúcim doplnkom do domácností v modernom štýle. Jeho jedinečné tvary sú obľúbenými prvkami v maximalistickom interiérovom dizajne.

 

Väčšie, krajšie, vzrušujúcejšie

Interiérovému dizajnu dominujú čoraz väčšie lampy a efektné armatúry. Tento trend sa objavil v dizajne inštitúcií a väčších hál a potom prenikol do kultúry bývania. Veľké svietidlá vynikajú z priestoru nielen svojou veľkosťou, ale aj vzrušujúcimi tvarmi a efektnými materiálmi. Týmto trendom zodpovedá inovatívne použitie materiálov, ktoré sa v našej ponuke prejavuje použitím zrkadlových kovových plôch, hliníkových penových digestorov a „dymových“ skiel.

Stropné svietidlo s farebným skleneným tienidlomFarebné sklenené tienidlo je dostupné v niekoľkých tvaroch a veľkostiach, tieto vzrušujúce lampy sú dokonalými kúskami do moderných obývačiek a jedální.


Teraz a navždy

Sú tu večné kúsky a meniace sa potreby, a tieto dve požiadavky, ak si dobre vyberieme, sa navzájom nevylučujú. Interiér je možné obnoviť ponechaním veľkého nábytku a jeho doplnením o doplnky a svietidlá. Preladenie osvetlenia aj s novými čítacími či náladovými lampami sa dá zvládnuť oveľa lacnejšie, s menšou námahou a bez zapojenia profesionálov. V tomto prípade sa dajú použiť nielen fixné svietidlá, ale aj prenosné svietidlo, pomocou ktorého je možné pretvárať priestor. Ľahšie sa udržíte štýlovo aj bez interiérového dizajnéra, ak si namiesto kúpy po jednom kuse vyberiete svietidlá z produktovej rodiny, celý byt sa bude vyznačovať jednotným štýlom.

Stropné, nástenné a stojanové svietidlo sú tiež členmi rodiny Ghita, takže ich možno použiť vo všetkých funkciách.Rodina Ghita obsahuje stropné, nástenné a stojanové svietidlo, takže produktový rad s čistými líniami možno použiť vo všetkých funkciách.

 

 

Premeňte svoj domov, vytvorte brilantné a jedinečné interiéry s našimi novými, štýlovými svietidlami, objavte novú jesennú kolekciu svietidiel Rabalux!  

 

 

Stiahnúť ako PDF Vytlačiť tento článok E-mail